Travel Story

Op safari in Tanzania

Esther

Over deze reis

Een 6-daagse safari door de beroemde wildparken in Tanzania.

Na een goede reis met KLM en een overnachting in Arusha begon het avontuur. In een ruime 4WD met een ervaren chauffeur en ranger reden wij van het ene naar het andere park. Het duurde even voordat ik mij echt goed bewust werd hoe bijzonder dit is. Er staan geen hekken om de parken, die dieren worden niet gevoerd (wel goed beschermd, wat helaas nodig is) en wegwijzers staan er niet.

Overnachten deden wij in sfeervolle lodges en tented camps. Ook zonder hekken, wat met de brullende leeuwen midden in de nacht soms best spannend was!

De Ngorongoro Krater is een uniek stuk natuur. Hier struikel je bijna over de dieren. Gelukkig neemt de gids de tijd en genieten we van de grappen en grollen van een familie bavianen, voordat we verder op avontuur gaan.

En avontuurlijk wordt het! Met heel veel geluk zijn wij getuige van een groep zebra’s en gnoes die de rivier oversteken. National Geographic in ‘real life’! Deze beelden zal ik nooit vergeten. De spanning, de geluiden en ook de emotie toen één van de veulens ten prooi viel aan de krokodillen.

Op de laatste avond sluiten we de reis af met een geweldige zonsondergang. Vanaf het terras kijken we uit over rivier. Er staat een olifant te drinken, verderop loopt een kudde giraffen en ik weet zeker dat ik Tanzania nooit meer zal vergeten.

Beoordeling

Land: Tanzania

5/5

Accomodatie

5/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Olduvai Camp

Een tentenkamp, gelegen tussen de Ngorongoro krater en de Serengeti. Kleinschalig en niet super-de-luxe, maar wel sfeervol ingericht. Mooie tenten en een goed restaurant. Wat het een, voor mij, unieke plek maakt, is de wandeling bij zonsondergang. Samen met een lokale Masaï wandel je naar de skopjes (heuvels) in de buurt van het kamp. Bovenop heb je, onder het genot van een drankje, een geweldig uitzicht.

Momenten om nooit te vergeten

IMG_5291
Uitzicht op de Serengeti vanuit het zwembad
In de Grumeti Hills Lodge spoelde wij het stof van ons af in het zwembad. Vanaf de rand van het zwembad heb je uitzicht over de Serengeti en zie je de dieren aan je voorbij trekken. Een moment om jezelf even te knijpen, wat een unieke ervaring.
Deze zebra wist te ontsnappen
Rivier oversteek
Spanning en emotie als de dieren na lang twijfelen eindelijk besluiten de rivier over te steken. De gidsen manen ons tot stilte, maar als de dieren eenmaal in het water zijn, laten ze zich niet mee tegenhouden en rijden we met de jeep tot de oever. Een schouwspel wat ik al vaak op tv gezien heb, voltrekt zich voor onze ogen. Niet alle dieren halen de overkant, maar dat is de 'Circle of Life'.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

De afsluitende avond. Het moment om alle hoogtepunten in gedachten nog eens de revue te laten passeren. De ondergaande zon die alles oranje kleurde, de dieren in de verte en het fijne gezelschap. Tot tranen toe geroerd dat ik dit mocht ervaren.

De reis in beeld

Tot slot....

Iemand zei mij ooit: “Afrika kruipt onder je huid”. Ik kan niet anders dan het daarmee eens zijn. Wat een prachtig land en wat een vriendelijke mensen!

Esther

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek