Travel Story

Onvergetelijk Japan

Over deze reis

Japan is zeker niet wat je normaal in Azië zou verwachten. Dit land heeft echt haar eigen cultuur en gewoontes. Japan biedt erg veel, van fantastische natuur tot grote steden.

Met het openbaar vervoer kun je heel eenvoudig van A naar B reizen, zowel met gewone treinen, maar zeker ook met de hogesnelheidslijnen.

Wij vonden Kyoto een fantastische stad met veel bezienswaardigheden maar ook met een echt centrum waar je door allerlei straatjes kan lopen en snuisterijen kan vinden. Maar de Japanse Alpen vonden wij ook prachtig, met authentieke dorpjes omgeven door bossen, rivieren en watervallen.

Tokio moet je natuurlijk gezien hebben, maar het is dan ook wel gelijk een drukke stad met veel billboards, tv schermen en chaos.

Japanners zijn enorm aardig en behulpzaam, ze zijn ook gedisciplineerd, ze hebben respect voor de oudere mens, het is waanzinnig schoon, geen afval op straat en de treinen zijn schoon. Japan is hypermodern maar met oude gebruiken en een eigen cultuur en dat vindt je terug als je door het land reist. En bovenal het is veilig.

Nog enkele tips van onze kant:

– Huur geen auto maar neem het openbaar vervoer, dit is zo relaxed en goed geregeld. Alle plekken zijn goed bereikbaar.

–     Zorg dat je internet hebt op je telefoon, je hebt het nodig om je weg in het openbaar vervoer te vinden en om je verstaanbaar te maken, want Engels wordt lang niet overal gesproken.

–     Laat je verrassen want dit vind je nergens anders!

Beoordeling

Land: Japan

5/5

Accomodatie

5/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Vooral de combinatie tussen de verschillende hotels maakte de reis compleet

Ieder hotel had wel weer wat anders, de één lag dicht bij het centrum en de ander lag mooi in de natuur. Wij kunnen dus niet zeggen welke accommodatie wij geweldig vonden want alle hotels hadden wel hun eigen charme wat past bij de plaats waar je bent.

Momenten om nooit te vergeten

Himeji Castle
Een verrassend afwisselend land
Vooral de verrassing dat je naast drukke steden ook de rust kan vinden in de natuur. Er zijn nog veel oude gebruiken, maar ze hebben over veel dingen nagedacht. Wij hebben er in deze 3-weekse reis voor gekozen om de belangrijkste steden te zien, maar ook de natuur vonden wij heel belangrijk. Onze reis startte in Kyoto, voor ons de leukste stad omdat er veel te zien is en een stad die enorm leeft.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Een opsomming van veel bijzondere herinneringen: Nara met prachtige tempels en voor Japanners een hoogtepunt door de hertjes. Hiroshima, indrukwekkend en wat je zelf gezien moet hebben om te kunnen begrijpen wat de Bom heeft aangebracht. Himeji met haar prachtige houten kasteel, Takayama de rust in de bergen waar je authentieke dorpje Shirakawa kan bezoeken. Tokyo, heel druk, maar een stad die je echt gezien moet hebben. Hakone met haar Mount Fuji heerlijk genieten van de Onsen en de prachtige natuur. En Osaka met haar Namba district waar in de avond alles vol verlichting is met winkeltjes, restaurants en nog vele andere dingen waar je je over kan verbazen.

De reis in beeld

Tot slot....

Esther had alles samen met een lokale agent in Japan tot in de puntjes geregeld. De details zoals het regelen van de gids die op tijd kwam, tot de kaartjes van de bus om naar de airport te komen: Alles klopte en de accommodatie lagen ook op perfecte afstand van de stations. Ze heeft goed naar ons geluisterd wat we wilden doen, en daar is een prachtige reis en ervaring uit gekomen. Je moet altijd keuzes maken en je kan niet alles zien, maar wij gebruiken weer graag de dienst van Esther op onze volgende reis.

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek