Travel Story

Huwelijksreis tussen de filmsterren

Diana en Bart-Willem

Over deze reis

“Wij gingen trouwen en wilden daarna op huwelijksreis, enkele dagen met onze puberzonen en daarna een aantal dagen samen zijn. Normaal regelen we onze vakanties helemaal zelf maar zagen dat nu niet zo zitten vanwege alle drukte.

Na een gesprekje met Esther over onze interesses en eerdere reiservaringen, kwam Esther met de combinatie Malaga voor het weekendje met z’n viertjes en omgeving Ronda voor de dagen zonder kids. Het bleek een geweldige keuze en de luxe dat dit keer alles voor ons was geregeld was een verademing.

We verbleven in het oude autovrije centrum van Malaga dus zodra je je hotel uitstapte, stapte je meteen een andere wereld in. Alles op loopafstand. Smalle straatjes,  restaurantjes, musea, winkels, boulevard, strand, kasteel met uitzicht.
Toevallig was er dit weekend het jaarlijkse filmfestival. Dus we hebben nog filmsterren en gillende fans gezien. We herkenden ze niet maar toen we later bij de receptie onze foto’s lieten zien, bleken we grote namen te hebben vastgelegd, waaronder een actrice uit de serie La Casa de Papel.

We hebben de jongens naar de luchthaven gebracht, waar een huurauto voor ons klaarstond. Zij vlogen heel stoer zelfstandig terug naar Nederland en wij reden de mooie heuvels in naar onze volgende bestemming: Arriate, nabij Ronda.

We verbleven in een heerlijk hotel en hebben onze dagen afgewisseld met het bezoeken van Ronda en leuke witte dorpjes, heerlijk eten en relaxen bij het hotel.”

Beoordeling

Land: Spanje, Andalusië

5/5

Accomodatie

4/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Arriadh Hotel in Arriate

Gerund door twee zeer gastvrije Nederlanders. Ze wisten veel over de omgeving en gaven tips over leuke restaurantjes waar je normaal niet zo snel zou belanden. Luxe kamer en er was een mooie tuin met veel plekjes om in de zon of schaduw te zitten. Het was zo bijzonder om na die grauwe winter wintermaanden opeens heerlijk buiten in het zonnetje te ontbijten.

Momenten om nooit te vergeten

Spaanse ham
De beste tapas!
Net aangekomen in Malaga, waren we al snel een restaurant binnengestapt die er Spaans en niet te chique uit zag. Het bleek een geweldig tapas restaurant, Casa Lola Strachan, waar we tussen de Spanjaarden zaten te lunchen en allerlei heerlijke tapas uitprobeerden.
Moment_Museo Imagination
Museo de la Imagination
Het Museo de la Imagination in Malaga leert je van alles over visuele illusies. En er zijn allemaal decorstukken gemaakt waarin je grappige en bizarre foto’s van jezelf kan maken.
Setenil de las Bodegas
Touren door de omgeving
Dagje toeren met de auto langs schitterende witte dorpjes als Setenil de las Bodegas, Zahara de la Sierra en Grazalema ,wandelen door de kronkelende straatjes.
ElMuelleDeArriate
Bijzonder restaurant
Restaurant El Muelle de Arriate bleek pareltje. Een menukaart bleek niet nodig. De gastheer, een Nederlander die al jaren in Spanje woont, vertelde aan tafel uitgebreid wat er die dag beschikbaar was, hoe het klaargemaakt werd en gaf tips hoe het gecombineerd kon worden. En zo ontstond een heel persoonlijk menu van heerlijke Spaanse gerechten.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Fijne momenten samen met het hele gezin in Malaga, onze jongens nieuwe ervaringen op laten doen. En daarna samen genieten van de Spaanse cultuur.

De reis in beeld

Tot slot....

Dit was onze eerste ervaring met Esther. Ze kwam met een reis die goed bij ons paste. Alles bleek tot in de puntjes geregeld. Normaal regelen we alles zelf en het voelde als een ongekende luxe om een keer geen aandacht te hoeven besteden aan de praktische reiszaken.

Diana en Bart-Willem

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek