Travel Story

Groen Costa Rica

Anja en Erik

Over deze reis

Wij zijn Erik en Anja. In november 2023 hebben wij een fantastisch mooie rondreis door Costa Rica gemaakt.

Drie weken met een gehuurde auto van oost naar west en noord naar zuid. We hebben zóveel gezien! Prachtige dieren, schitterende planten en bomen. Van het ene paradijsje naar het volgende.

Ondanks dat we het staartje van het regenseizoen meepikten hebben we voornamelijk droog en lekker warm weer gehad. De buien die we af en toe meemaakten waren wel hevig en veranderden zelfs 1 keer de weg in een snelstromende beek maar dat was ook een bijzondere ervaring.

Het regelmatig verkassen van hotel viel ons erg mee. Iedere 2 dagen naar een andere plek wekte telkens onze nieuwsgierigheid en we werden geen enkele keer teleurgesteld.

Beoordeling

Land: Costa Rica

5/5

Accomodatie

5/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Rafiki beach camp

In Matapalo aan de westkust. Een luxe tent aan het strand met uitzicht op zee en palmenstrand. Spelende aapjes op het tentdak, een luiaard in de boom voor onze tent en meerdere leguanen gezien.

Momenten om nooit te vergeten

Quetzal
Op ontdekkingstocht door het regenwoud
De tours met gids, over water of wandelpad. In de vroege ochtend of 's avonds in het donker. De gidsen waren vriendelijk en professioneel en wezen ons op vogels of andere dieren die wij anders zó voorbij gelopen waren.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

In Nosara een boottocht tussen krokodillen in een Mangrove, Monte Verde, en verder alle dieren die we zagen: kolibries, krokodillen, luiaards, apen, een tarantula, schorpioen, slangen, mooie kikkers, de quetzal ( een bijzonder mooie vogel), toekans, vlinders, zipotes, bladsnijdermieren, leguanen en nog veel meer. Tortuguero, wat alleen bereikbaar is per boottocht van twee uur, dus midden in de natuur. Het is niet mogelijk om één gouden moment aan te wijzen. Er zijn er te veel!

De reis in beeld

Tot slot....

Wij zijn vol lof over Esther, onze Reisplanner van Personal Touch Travel. Zij luisterde heel goed naar onze wensen en heeft samen met CRS tours in Costa Rica een mooie reis voor ons in elkaar gezet. De vantevoren geplande gidsen en ook de visser/gids bij de visdag op het meer van Arenal waren zeer professioneel. Alles was tot in de puntjes geregeld en ook het ophalen en inleveren van de huurauto verliep heel soepel. Zelfs mijn dierbare zonneklep die ik bij één lokatie had laten liggen, werd mij, na een paar telefoontjes, bij een volgende lodge weer overhandigd. Wat een excellente service! Ook beide apps die wij gedownload hadden waren uitstekende informatie bronnen! Hierdoor was het reizen van de ene naar de andere locatie een makkie.

Anja en Erik

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek