Travel Story

Genieten in Griekenland

Esther

Over deze reis

Een ontspannen familievakantie in een minder bekend stuk van Griekenland. In Parga genoot ik met ons gezin van een zonnige meivakantie.

Parga is een schilderachtig havenplaatsje, gelegen in een baai. Direct aan de haven is een boulevard met winkels en restaurants. Maar ook de smalle straatjes achter de boulevard zijn een bezoekje zeker waard.

Via de oude burcht wandel je naar Valtos Beach, de baai naast Parga. Hier is een heerlijk strand, waar ook ons hotel gelegen is: Parga Beach Resort. Wat een feestje!

Beoordeling

Land: Griekenland, Parga

5/5

Accomodatie

5/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Parga Beach Resort

Het resort voelt als een klein dorp. De kamers zijn ondergebracht in verschillende gebouwen, er zijn 4 kleine zwembaden en een goed restaurant waar we ’s ochtends ontbijten. De kinderen genieten van het uitgebreide buffet en als ze klaar zijn, rennen ze direct het strand op. Er blijken in de meivakantie veel Nederlandse families te komen. Al snel hebben de kinderen heel wat vriendjes gemaakt en terwijl zij voetballen op het strand, genieten de ouders samen met een drankje in de hand van deze vrolijke onbezorgdheid.

Momenten om nooit te vergeten

20220501_151648
Boot huren en dolfijnen spotten
Een vriendelijke ober brengt ons in contact met een verhuurder van kleine motorboten. Een afspraak is snel geregeld en de volgende dag worden we opgehaald op het strand bij ons hotel. Een summiere uitleg lijkt voldoende en na een wat spannende start genieten we van 'ons' bootje en de mooie kustlijn. We gaan voor anker en duiken van de boot. Als we dan ook nog dolfijnen zien, kan de dag niet meer stuk!
20220430_160353
Onsterfelijk in de Acheron Rivier
Griekenland staat natuurlijk bol van de mytische verhalen. De Acheron Rivier stond in verbinding met de Styx, de rivier die leidt naar de onderwereld Hades. Achilles werd in deze rivier onsterfelijk, doordat zijn moeder hem onderdompelde. Alleen hield zij hem hierbij vast aan zijn hiel en de rest is bekend. Niet alleen door dit verhaal is de Acheron rivier een bezoek waard. Je loopt door een diepe kloof, waar het water zo uit de grond omhoog borrelt. IJskoud, maar prachtig! Leonie besluit het erop te wagen en duikt koppie onder. Of zij nu onsterfelijk is? Wie weet...
20220502_160955
de Dans van Zalongo
Een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan 63 Griekse vrouwen die hier in 1803 de dood boven gevangenschap verkozen. Toen het Turkse leger het dorp binnendrong, vluchtten de vrouwen met de kinderen naar een hoge rots. Daar begonnen zij te bidden, zingen en dansen om uiteindelijk hand in hand van de berg te springen. Het is een flinke klim naar de top van de berg, maar dat geeft tijd om na te denken over dit verhaal. Wij vonden het erg indrukwekkend.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Genieten van de Griekse gastvrijheid in een prachtig strandhotel. Met de voeten in het zand uitkijken over de baai van Valtos, de kinderen spelend op het strand. Dit is echt onbezorgd genieten!

De reis in beeld

Tot slot....

Griekenland blijft een fijn vakantieland. Een pareltje als Parga maakt het extra mooi. Een authentiek dorp, mooi strand en genoeg te doen in de omgeving. Wij waren hier in de meivakantie. Dan is het rustig, nog niet alle restaurants zijn open en nog niet alle excursies zijn operationeel. Daarentegen wordt je met open armen ontvangen door de lokale ondernemers en zijn de stranden nog niet volgezet met ligbedden. Wat ons betreft een perfecte tijd om Parga te bezoeken.

Esther

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek