Travel Story

Bijzonder Bali en Sulawesi

Iris

Over deze reis

Wij begonnen ons avontuur door Indonesië op het eiland Sulawesi om na een kleine week door te gaan naar 2,5 week Bali. De reis was een mooie combinatie van culturele verrassingen en mooi natuurschoon.

Op Sulawesi startten we in het gebied van het Toraja volk. Dit volk houdt er bijzondere begrafenisrituelen op na. Als iemand overlijdt is deze niet dood, pas wanneer er zorgvuldig met een feest veel dieren geofferd zijn, is diegene naar het hiernamaals gegaan. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan vakantie-activiteiten denkt, maar voor ons was het erg bijzonder om als gast deel te mogen nemen aan de begrafenisceremonie.

Op Bali konden we ons vervolgens onderdompelen in rust. Door de vele hindoeïstische tempels, lieve mensen en overvloed aan welnessfaciliteiten hebben we ons helemaal op kunnen laden. We zijn op Bali van het toeristische pad afgeweken – het kan nog echt! Zo zaten we een paar dagen in het noorden bij Pemuteran. Hier kom je alleen als je wilt duiken, voor de kust hebben wij dan ook onze eerste keer ooit gedoken. Prachtig koraal en onvoorstelbaar veel vissen. Verder is het daar nog lekker authentiek, er is 1,5 restaurant in de buurt en het is heerlijk vrij van de massa toeristen. Ook hebben we een paar dagen op Nusa Penida gezeten, een klein eilandje voor de kust van Bali. Een prachtige plek, met kristalblauw water en witte stranden, en als bonus een duik met mantaroggen.

Voldaan gingen we weer naar huis.

Beoordeling

Land: Indonesië, Sulawesi & Bali

5/5

Accomodatie

5/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Villa Taman di Blayu op Bali

Dit kleinschalige mini-resort ligt midden tussen de rijstvelden en is daardoor heerlijk rustig. Voordat we hier kwamen hadden we bij een tempel lotusbloemen gezien die boven het water uitstaken, als je dat nog nooit hebt gezien is dat al heel bijzonder. We wisten toen echter niet dat we een paar dagen later in dit resort zouden zitten waarbij we omringd zouden zijn door deze lotusbloemen. ’s Avonds hoor je de krekels en daar kun je heerlijk bij in slaap vallen. Ik heb er een opname van gemaakt en luister die thuis nog steeds!

Momenten om nooit te vergeten

IMG20230517123528
Onze eerste duik
Duiken bij Mejangan Island voor de kust van Pemuteran. Voor de eerste keer in ons leven, meteen 2 keer een uur onder water onder goede begeleiding. Als bonus haaien en een schildpad kunnen zien. Magisch.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Een yogalesje dat ik in mijn eentje heb gevolgd (bij Sun Suko) in Pemuteran. Overal op Bali kun je lesjes doen, maar ik heb het gedaan op een plek waar weinig toeristen zijn en dan krijg je nog een echte ervaring. Lekker buiten, met een zachte bries en met het geluid van kippetjes in de verte. De yoga zelf was niet eens meer nodig om rust te ervaren.

De reis in beeld

Tot slot....

De reis die Esther heeft samengesteld was spot on. Een combinatie van avontuur, off-the beaten track, en luxe tussendoor. Alsof ze ons al jaren kende, en wij (mijn vriend en ik) zijn nogal een bijzondere, uit elkaar lopende combi om een reis voor te maken! Esther was bijna nog enthousiaster dan wij en kwam proactief en duidelijk in de lucht met allerlei informatie voor onze reis. Vragen werden altijd snel en zorgvuldig behandeld. We zijn echt meer dan tevreden en ik roep al tegen iedereen dat ze ook eens langs zouden moeten gaan. Het is heel fijn om niet alles zelf te hoeven regelen en gewoon lekker volop te kunnen genieten van zo’n bijzondere reis.

Iris

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek