Travel Story

Avontuur in Australië

Dennis & Henriëtte van der Voort

Over deze reis

Vraag aan Esther: kun je even een reis van 8 weken naar Australië voor ons boeken? Hier heb je het reisschema. We kennen ’t land en hadden al veel zelf bedacht. En dat terwijl Esther altijd op zoek gaat naar juweeltjes en leuke dagtrips. Oh ja, we willen over 4 weken al weg. Gaat lukken toch?

We kregen een perfect opgezet schema, waarin we een groot deel van de oostkust van Australië bezochten, een trip maakten naar de F1 in Melbourne en ook nog een paar dagen de Outback in gingen. Dat was het hoogtepunt.

Mooie accomodaties, een lokale reisbegeleider die altijd bereikbaar was en tips om leuke dingen te doen. En hoe leuk is het om in een omgebouwde zeecontainer, boomhut of t mooiste hotel van Sydney te logeren. Natuur, steden, cultuur, alles zat erin. Een dagtocht naar Daintree Cape Tribulation? Natuurlijk, maar dan wel met een persoonlijke aboriginalgids, die echt de regio en natuur kent.

Elke dag weer een hoogte punt. Het was top!

Beoordeling

Land: 8-weekse rondreis door Australië

5/5

Accomodatie

4/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Tuckers Lane Boutique Accommodation in Hunter Valley

Het zijn omgebouwde zeecontainers in een prachtige omgeving. Kangaroos voor de deur, je eigen whirlpool en 150 wijnhuizen in de omgeving.

Momenten om nooit te vergeten

Sydney
Beklimming van de Sydney Harbour Bridge
Henriëtte heeft er lang naar uitgekeken en het was behoorlijk spannend, maar zij heeft dan toch eindelijk de Sydney Bridgeclimb gedaan: Op 134 meter boven het water over de boog van Sydney Harbour Bridge lopen!
longreach
Avontuur in de outback
Vier dagen in outback Queensland. We vlogen naar Longreach, waar ooit Qantas is opgericht en bezochten van daaruit de omgeving. Je denkt in ‘the middle of nowhere’ te zitten, maar dat is echt niet zo. Zoals onze gids zei: “we’ve got everything we want, but not everything we need”. Mooie natuur gezien, gesproken met locals, alleen maar aardige Australiërs ontmoet. Top.
Daintree-Rainforest
Cape Tribulation met lokale gids
En dan nog een dagtocht naar Daintree Cape Tribulation mat Aaron, een lokale Aboriginal gids. Hij kent de regio als geen ander. Die dag waren we zijn enige gast, dus een private tour. Het originele programma vergaten we maar even, want zijn persoonlijke aandacht was veel meer waard.

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Het moment dat je in Sydney je hotelkamer binnenloopt en links de brug en rechts het opera house ziet. Dat blijft ook de 5e keer prachtig.

De reis in beeld

Tot slot....

Esther gaat tot het gaatje om jouw perfecte reis samen te stellen, zelfs als je zelf het land al goed kent en meerdere keren hebt bezocht. Haar lokale netwerk weet dan toch net die ene bijzondere accommodatie of dagtocht te vinden. Een aanrader.

Dennis & Henriëtte van der Voort

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek