Travel Story

Adrenaline in Noorwegen

Esther

Over deze reis

Op uitnodiging van onze partner Buro Scanbrit mocht ik in 6 dagen kennismaken met een heel mooi deel van Noorwegen.

Dit was mijn eerste kennismaking met Scandinavië en ik kan niet anders zeggen dan dat het liefde op het eerste gezicht was!

Onze reis begon in Bergen. Deze stad heeft een compact, overzichtelijk centrum waar je goed kunt shoppen in originele boetieks, maar ook kunt genieten van een lunch op de vismarkt of waar je een sportieve wandeling maakt boven op één van de omliggende bergen (what’s in a name…).

Een prachtige autorit over de ‘Turistveger’ brengt ons naar Flåm, waar een mooie, iets toeristische treinreis ons bergop brengt. Bergaf gaat een stuk sneller: per zipline! Voor het laatste stuk pakken we de mountainbike en al snel zijn we weer beneden, aan het fjord in Flåm.

Een dag later staan we bovenop een gletsjer, de Nigardsbreen en scheuren we met een RIB boot over het fjord. ’s Avonds worden we gastvrij ontvangen in het authentieke Kviknes hotel en genieten we heel ontspannen van een heerlijk diner in het hotel, met uitzicht over het water.

Aan letterlijke hoogtepunten geen gebrek deze reis: Vanaf het Stegastein viewpoint kijk je uit over de Aurlandsfjord, op het Dalsnibba punt sta je duizelingwekkend hoog boven de Geirangerfjord en een weg met ontelbare haarspeldbochten brengt je naar de Gaularfjellet Utsikten. En elk punt is even adembenemend mooi!

Loen is ook zo’n plek voor adrenaline junkies. Wij gaan voor de softe variant en pakken de gondel omhoog voor alweer zo’n mooi uitzicht. De echte bikkels gaan langs de via ferrata omhoog en springen dan met een paraglider weer naar beneden. Ik kies ervoor om hen na te kijken en pak de gondel weer naar beneden, wat op zich ook een avontuur is: dit is de steilste gondel van Noorwegen en overbrugt ruim 1.000 hoogtemeters in 5 minuten.

Om van A naar B te komen, gaan we aan boord van een aantal veerboten. Een welkome afwisseling tussen alle activiteiten. Kopje koffie in de hand en op het dek genieten van de natuur.

De reis eindigt in Ålesund. Een vissersdorp wat in 1904 door een grote brand verwoest is en daarna geheel in jugenstil en art nouveau opnieuw is opgebouwd. In Noorwegen geen dag zonder actie, dus hier pakken we de kayak voor een tocht door de stad. Het is weer eens iets anders dan een stadswandeling.

Noorwegen: overweldigende landschappen en zoveel adrenaline als je aandurft. Ik vind het een prachtig land en hoop er nog eens terug te komen!

Beoordeling

Land: Noorwegen, van Bergen naar Ålesund

5/5

Accomodatie

4/5

Aantal sterren voor deze reis

5/5

Een bijzondere plek om te slapen

Hotel 1904 in Ålesund

Een pand in het centrum van Ålesund wat na de brand in 1904 in art nouveau stijl is herbouwd en in 2021 is heropend als boutique hotel. Heel sfeervolle combinatie tussen een klassiek pand en moderne inrichting, volledig in harmonie. Ook een uitstekende plek voor een lunch of kop koffie in de lounge, of bij mooi weer op het terras. Een aanrader!

Momenten om nooit te vergeten

Afbeelding van Esther van der Linden
Per zipline van de berg af
Met de beroemde Flåmsbana trein omhoog langs mooie uitzichten en door tunnels. Bovengekomen per zipline naar beneden: deze zipline is 1.380 meter lang en heeft een hoogteverschil van 305 meter. Dat gaat hard! Daarna per mountainbike verder bergafwaarts. Ik heb genoten van deze spectaculaire dag.
1 van de vele mooie uitzichten in Noorwegen
Genieten van de prachtige omgeving
Om sommige plekken hoef je niets te zeggen. Hier, op het Dalsnibba uitzichtpunt is het genoeg om even stil te zijn en om je heen kijken...

Als ik terugdenk aan deze reis, herinner ik mij...

Als je van actie houdt, kun je in Noorwegen je hart ophalen. Maar ook als je juist liefhebber bent van rust en natuur, heb je hier een geweldige bestemming aan.

De reis in beeld

Tot slot....

Noorwegen heeft mij verrast. Ik wist niet dat het zó mooi was! De natuur is echt onbeschrijflijk mooi, de steden gezellig en het eten heerlijk. Daarbij houd ik wel van wat actie en avontuur en dat is meer dan goed gekomen op deze reis.

Esther

Ook een reisplan op maat die je zelf niet verwacht?

Ik noem mijzelf ook wel de reisarchitect. Een architect heeft bouwtekeningen. Ik bouw een reis op maat!

Offerte aanvraag

Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar mijn specialisme is het samenstellen van maatwerk reizen voor de individuele reiziger. Simpeler gezegd: Hoe ingewikkelder jouw reisplannen zijn, hoe leuker het wordt!

Bel mij terug verzoek