Duurzaam reizen

Op reis met respect voor de wereld

Rekening houden met de wereld

Reizen en duurzaamheid zijn soms lastig met elkaar te verenigen. Toch vind ik het belangrijk dat we kunnen blijven genieten van al het moois wat er in de wereld te zien is, op een bewuste manier.

Balans in jouw reis

Voor mij is het bij het samenstellen van de reis belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met mens en dier, natuur en cultuur, zonder dat het ten koste gaat van jouw reisplezier.

Bij duurzaam reizen kun je natuurlijk denken aan alternatieve vormen van transport, zoals de trein. Ook het compenseren van de CO2 uitstoot van jouw vlucht is een goede en gemakkelijke manier om een steentje bij te dragen.

Duurzaam reizen zit voor mij ook in de partners op de bestemming: waar mogelijk werk ik samen met kleinschalige, lokale ondernemingen, zodat de verdiensten ten goede komen aan de lokale gemeenschap. Verder bied ik zoveel mogelijk accommodaties aan die passen in de omgeving.

Maar ook ontmoetingen met lokale inwoners zijn een invulling van bewust reizen. Ga een goed gesprek aan en verdiep je echt in de mensen en hun gewoontes. Het levert vaak mooie inzichten op.

Oasebos

Personal Touch Travel zet zich in voor een groene toekomst! Hiervoor zijn we een partnerschap aangegaan met Stichting Oasebos.

Deze kleinschalige stichting helpt het regenwoud te beschermen. Er worden geen nieuwe bomen geplanten, maar bestaande stukken regenwoud in Costa Rica worden aangekocht en op die manier beschermd en behouden voor de toekomst.

Met iedere reis die je bij boekt, steun je Stichting Oasebos. Reis je binnen Europa is de standaard bijdrage € 12,50 en voor reizen buiten Europa wordt € 25,- per boeking overgemaakt naar Stichting Oasebos.

Deel je mijn mening dat dit een fantastische stichting is en wil je een hoger bedrag doneren? Dat mag natuurlijk!

Meer informatie kun je lezen op de website: Stichting Oasebos 

Op alle reizen die er vanaf 1 november 2022 via mij geboekt zijn, wordt deze bijdrage in rekening gebracht. Zo hebben de klanten van Personal Touch Travel Haarlemmermeer met elkaar op dit moment al ruim 6.250 m2 regenwoud kunnen beschermen!